BAL
ul. Ślusarska 9
piątek, 11 stycznia 2019, 15:00
Tapas to hiszpańskie przystawki, których podaje się dużo za to w bardzo małych porcjach. Nie mylić z finger food! Założenie jest kompletnie inne, tapasy to aromatyczne, nie zawsze eskpresowe w przygotowaniu dania, będące mieszanką warzyw, ryb, mięsa, pieczywa i nabiału. Hiszpańska kuchnia to nie tylko gaspacho i salsa, to przede wszystkim quesadila i cudnownie pachnące, pieczone empanadas z bogactwem nadzień sera z ziołami, chorizzo i czerwonej fasoli, tuńczyka i oliwek. Kuchnia hiszpańska rozgrzewa i jednocześnie jest lekka.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Ważne uwagi:
Zawsze przed zapisaniem dziecka lub się na warsztaty prosimy o kontakt – prowadzący doradzą najlepszą grupę wiekową
W przypadku sytuacji młodsze dziecko + starsze rodzeństwo, doradzamy wybierać starszą grupę – młodsze dziecko lepiej będzie czuło się i pracowało ze starszymi niż starsze z młodszymi
W przypadku rodzeństwa doradzamy zapisywać dzieci do jednej grupy
Prosimy sprawdzać dokładne daty i godziny pod rozpiską każdego tematu warsztatów – czasami uruchamiamy grupy dodatkowe, np. w sobotę o godzinie 19, innym razem więcej grup odbywa się w niedzielę niż w sobotę
Grupa warsztatowa uruchamia się po zebraniu minimalnej liczby osób
ROZKŁAD GRUP:
- w piątek dwie grupy: o godzinie 17.30 i 15 (w przypadku jednej mieszana wiekowo, w przypadku dwóch pierwsza grupa młodsza, druga starsza)
- w sobotę grupy: o godzinie 9.30 grupa dla dzieci 3,5-5 lat, o 12 i 14.30 dzieci 5-7 lat, o 17.00 grupa dla dzieci starszych (7 lat+)
- w niedzielę grupy: o godzinie 9.30 dzieci 5-7 lat, o 12.00 dzieci zaawansowane, chodzące na warsztaty regularnie, o 14.30 i 17 grupa młodzieżowa (10-14 lat). W przypadku dużej liczby chętnych młodszych dzieci, grupa młodzieżowa może zostać przesunięta na godzinę 17, o ile rodzice dzieci zapisanych na zajęcia wyrażą zgodę na zmianę godziny
ALERGIE POKARMOWE:
Prosimy w momencie zapisu o zgłaszanie wszelkich alergii pokarmowych oraz problemów z jedzeniem wśród dzieci (np. dziecko ma problem z jedzeniem warzyw, owoców, boi się dotykać mokrych rzeczy, nie lubi mąki, itd.).
MINIMALNY WIEK
Dolna granica wieku to 3-3,5 roku. Dzieci młodsze tylko po indywidualnej wcześniejszej konsultacji.
CZAS TRWANIA
w zależności od tematyki oraz liczby i wieku uczestników: ok 1-1,5 godziny.
ZAPISY
Ilość miejsc ograniczona. Obowiązują zapisy, dzieci wcześniej niezapisane lub zapisane bez potwierdzenia z naszej strony nie są uwzględnione na liście. Zapisów można dokonywać telefonicznie/smsowo: 791 487 666 w dni powszechnie w godzinach 10-18, mailowo: gotowanie@dzieciakiwformie.pl lub bookmeacookie@gmail.com