Półkolonie podróżniczo-kulinarno-detektywistyczne

poniedziałek, 26 czerwca 2023 - piątek, 30 czerwca 2023

  • poniedziałek, 26 czerwca 2023 - piątek, 30 czerwca 2023
  • poniedziałek, 3 lipca 2023 - piątek, 7 lipca 2023
  • Studio Book me a cookie, ul. Bandurskiego 11

Jedyne takie półkolonie w Krakowie
Wyobraźcie sobie, że nie opuszczając Krakowa, codziennie możecie znaleźć się w innym odległym kraju. Jednego dnia przygotowywać i zajadać się aromatycznymi meksykańskimi tacos , kolejnego wsuwać włoskie makarony czy dzielić się hiszpańskimi tapas. I do tego jeszcze, w każdym z tych krajów rozwiązywać zagadki i prowadzić detektywistyczne śledztwa. Brzmi jak wymarzone wakacje, prawda? To wspaniale, bo zostały przygotowane dla Ciebie dwie takie tajemnicze i smakowite podróże.
Półkolonie podróżniczo-kulinarno-detektywistyczne to czas spędzony przez dzieci w niewielkim gronie nowych koleżanek i kolegów. To opieka dwóch profesjonalnych edukatorek: psycholożki Asi i doktorki chemii Moniki, które zabiorą dzieci w świat smaków i śledztw z całego świata. To przygotowane samodzielnie i w duchu less waste posiłki, ze składników najwyższej jakości. To pasjonujące eksperymenty, zagadki, zaaranżowane zabawy w stylu escape room.

Wiek: 6-13 lat

Gdzie się wybieramy?

SHERLOCK W KUCHNI
26-30 czerwca 2023
Trasa: Polska – Wielka Brytania – Włochy – Grecja – Kolumbia – Polska
Nasze pierwsze kroki postawimy na lotnisku, gdzie dowiemy się więcej o tym, jak analizowane przez detektywów i komputery odciski palców. Stamtąd przeniesiemy się na Baker Street 221b w Londynie, gdzie razem z Sherlockiem Holmesem upichcimy najlepsze i najbardziej nietuzinkowe brytyjskie frykasy. Razem ze słynnym detektywem wyruszymy w fascynującą podróż w poszukiwaniu najlepszych włoskich makaronów, greckich meze, w którym czuć słońce, radość i taniec, aż dotrzemy do Kolumbii. W stolicy latynoskich rytmów spróbujemy kolorowego dania bandeja paisa i nauczymy się robić słynne arepas. Sherlock w każdym z tych krajów będzie miał tajemniczą detektywistyczną misję, w której przeszkadzać będzie mu depczący po piętach Moriarty. Czy uda nam się rozwiązać wszystkie zagadki przed powrotem do Polski?


NA TROPIE SMAKÓW ŚWIATA
3-7 lipca 2023
Trasa: Polska – Hiszpania – USA – Meksyk – Tajlandia – Polska
Nasze śledztwo zacznie się już w pociągu, który wprawdzie nie jest Orient Expressem z powieści kryminalnych Agathy Christie, ale prowadzi do nie mniej egzotycznej Hiszpanii. Najedzeni hiszpańskimi tapas i ogromną paellą, dowiemy się, czy z rosnących tu truskawek da się wydobyć DNA (i czym ono właściwie jest). Potem w mgnieniu oka przekroczymy Atlantyk, by zachwycać się różnorodnymi stanami w USA, ich smakami i tajemnicami. Potem czeka nas podróż nie tylko w przestrzeni, ale i w czasie, gdyż przeniesiemy się na meksykańskie ulice w trakcie świąt Dia de Muertos. Posileni pysznymi tacos z najlepszym na świecie domowym guacamole, ruszymy krętymi meksykańskimi uliczkami w poszukiwaniu tajemniczych skrytek. Przed powrotem do Polski zahaczymy o Tajlandię, poznamy kryjące się w dżungli sekrety i najpyszniejsze aromatyczne tajskie comfort food.

Więcej

https://bookmeacookie.pl/index.php/polkolonie-podrozniczo-detektywistyczno-kulinarne-2023/

+48 791 487 666

kontakt@bookmeacookie.pl

1690 zł- 2090 zł
Przy zapisie dwóch dzieci – nie musi być rodzeństwo – drugie dziecko -15%: 1521 zł przy wcześniejszej wpłacie, a 1861 zł przy późniejszej wpłacie

Zamknij Nasz strona korzysta z plików cookies w celach statystycznych, marketingowych i promocyjnych. Możesz wyłączyć tą opcję w ustawieniach prywatności swojej przeglądarki.